Parkeert u maar…ergens anders

September 2008

Onlangs fietste ik langs één van Tilburgs’ grootste reclamebureaus. Mooi pand, goed gelegen en een prachtig visitekaartje voor de snelle en flitsende wereld van de reclamejongens. Echt een kantoor op vruchtbare grond om spannende concepten en intrigerende campagnes te bedenken. Een kantoor met – zo gezegd- inspiratie en creativiteit. Was er dan helemaal niets mis aan dat 5-sterren kantoor?

Ja, één ding was voor mij een doorn in het oog, zeker met de sterke focus van de reclamewereld op marketing en klantvriendelijkheid. Bij het blik op de fraaie toegangsdeur vielen al direct de borden op, die zijn geplaatst op het parkeerterrein. De 3 parkeerplaatsen, links en rechts bij de ingang waren gereserveerd voor…..de directie van het reclamebureau. Grote, niet te missen borden met plakletters lieten niets aan duidelijkheid te wensen over, voor wie de mooiste plaatsen zijn bestemd. Ja, u leest het goed, uitsluitend voor de directie. Klanten en prospects mochten hun auto niet naast de voordeur plaatsen, maar waren genoodzaakt hun vervoermiddel iets verderop te parkeren. Ik zocht nog even naar het bekende bordje  ‘wegsleepregeling van kracht’. Want je hebt toch niet als klant het lef, om je auto op een directieplaats te parkeren…..! Zover ging het bedrijf niet, ze zullen je waarschijnlijk eerst een reprimande en serieuze waarschuwing geven en pas daarna de takelwagen bellen.

Nee, dat kan toch anders. Directie en medewerkers zouden aan de rand van het parkeerterrein hun vervoermiddel moeten plaatsen, zodat de bezoekers het gemakkelijk wordt gemaakt en zij zich speciaal en welkom voelen. Dat is klantvriendelijkheid. Het aandacht geven aan de klanten begint immers al aan de poort! Een eerste indruk, maak je maar één keer!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s