Voor een dubbeltje op de eerste rang.

Juli 2009

Tilburg staat bij velen bekend als een lelijke stad. Geen historische gebouwen, een haven die net te ver uit het centrum ligt, een winkelstraat met winkels van de categorie ’13 in een dozijn’. Toch vindt de geïnteresseerde bezoeker aan de stad verrassende straten en pleinen in het centrum. Laat je maar eens rondleiden door een stadsgids.

Zelf vind ik het leuk om op zaterdagochtend vroeg naar de stad te gaan. Zo is de markt op het Koningsplein, zo rond 8 uur ’s morgens, voor mij ‘the place to be’. Tilburg ontwaakt, de marktlui leggen de laatste hand aan de presentatie van hun producten en van wachten bij een kraam is nog geen sprake. Daarna wandel of fiets ik nog even door het centrum. De herinrichting van het centrum is wat mij betreft zeer geslaagd. De prachtige straten zoals de  Willem II straat, Nieuwlandstraat en Noordstraat zijn een regelrechte verrijking. Mooi geplaveid met Chinese tegels, indrukwekkende straatverlichting en veel groen.

Recentelijk heb ik ook eens tijd genomen om de nieuwe Heuvel te ervaren. ‘Het duurt even, maar dan heb je ook wat’, geldt zeker voor het plein. Vooral het verre familielid van de oude Lindeboom en de speelse fonteinen zijn een aanwinst. Voor de horeca een geschenk uit de hemel om in deze omgeving je terras te mogen plaatsen. Zeker in deze tijden.

Wat mij dan verbaast, is de wijze waarop de horeca hierop inspeelt. Een allegaartje van meubilair, kriskras geplaatst, maar het ergste zijn wel de blauwe parasols met schreeuwerige Nestea reclame. Dat past voor geen meter en doet afbreuk aan de uitstraling van het plein. Jammer en een gemiste kans om als gezamenlijke horeca hierop naadloos aan te sluiten en met uniform meubilair, bijpassende parasols en decoratie een meerwaarde te zijn voor het Heuvelplein. De horeca moet in deze barre tijden ieder dubbeltje omdraaien omdat de omzet achterblijft. Maar wie voor (slechts)een dubbeltje investeert, verdient nooit een kwartje!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s