What’s in a name?

fietstocht 2011 LF 9 NAP Route 073

Op vakanties ontkom ik er niet aan; bij het bekijken van een stadje doen we aan ‘window shopping’. Etalages bekijken, even in en uit lopen en soms een koopje meenemen. Alvorens ik naar binnen ga, kijk ik op de pui van de winkel en probeer de bedrijfsnaam te ontdekken. De meest mooie en fantasierijke namen komen je tegemoet;  soms verrassend, spannend, maar helaas ook heel ongelukkig gekozen.

In het pittoreske Veere vindt je een keur aan ‘leuke dingen’ winkeltjes. Zaken die je niet nodig hebt, ook niet mist, maar ach; het is vakantie en het is leuk voor de ‘heb’. Een van de winkels heeft zich ‘Malle Jantje’ genoemd. Die ongeorganiseerde bende met een verwachte allegaartje van producten, wilde ik wel eens zien!
Lekker neuzen in spullen van weleer. Maar ik kwam bedrogen uit; Malle Jantje is een strakke winkel met eigentijdse lifestyle producten. Met die naam slaan ze de plank helemaal mis.

Ook voor de horeca geldt dat de bedrijfsnaam de lading van onze bedrijfstak moet dekken, of tenminste bij het imago van het bedrijf past. De pizzeria in Groningen maakt het wel erg bont door Hans en Johnny op de pui te plaatsen. Dan smaken antipasta, een Salade Caprese of een Pizza Quattro Stagioni toch niet. Had de hut Mario, Allessandro of Deangelo genoemd en je waant je met een glas Prosecco in mediterrane sferen. Zo moeilijk is het niet.

Een naam kan ook een glimlach op het gezicht toveren.
In Elburg op de brug staat een voortreffelijke haringkraam met de naam: ‘De Gezonde Apotheek’. Prachtig; daarmee is alles gezegd. De suggestie wordt gewekt dat haring gezond is en je er – zelfs zonder recept- dagelijks een mag eten. Een leuke vondst!

Over de naam van ons bedrijf ben ik heel tevreden. Een Franse naam, voelt heel Bourgondisch en wat sjiek. En in de afgelopen 25 jaar is Bonheur een mooi merk geworden waar we heel ….Bonheur mee zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s