Hondenleven is zo slecht nog niet

Hondenleven staat volgens Van Dale synoniem voor een ellendig bestaan. Maar die betekenis is al lang achterhaald. In de ruime schappen van het tuincentrum trof ik een zeer uitgebreide keus in eten, speeltjes, manden, dekentjes, riemen en zelfs verjaardagscadeaus. Want ook een hond verjaart en het is ook nog op 4 oktober Werelddierendag. En dat moet gevierd worden! Door de hoge aaibaarheid van onze vriendelijke viervoeter is de hond een volwaardig gezinslid geworden en komen ze niets tekort. Van de vroegere functies als waken, beschermen en jagen is niet zoveel meer over. Een hond wordt vertroeteld en verzorgd. En daar hebben de vernuftige leveranciers gezien het rijkelijke aanbod goed op ingespeeld.

Een paar maanden geleden heb ik me gewonnen moeten geven, toen het baasje van onze lusteloze bruine Labrador voorstelde om er een klein hondje bij te nemen. ‘Zo’n hondje zal ‘m wat actiever maken en hij is niet meer zo eenzaam’, was haar overtuigende uitleg. Eenzaam…. een druk gezin met veel aanloop biedt volgens mij al genoeg afleiding. Maar toegegeven, het resultaat mag er zijn. De nieuwe miniatuurhond Jantje biedt Truffel méér dan een goede baas kan doen; hij vecht met hem om een been, plast gezellig om beurten tegen een boom, ligt gebroederlijk samen op een kussen en als extra service maakt Jantje met z’n tong de oren schoon van Truffel…brrr! Rest voor mij het geven van eten en drinken (hondencatering, zo u wil) en het dagelijks uitlaten.

In het tuincentrum zag ik nog meer aanknopingspunten voor het verder ontwikkelen van de lucratieve hondenmarkt. Want op uitgaven voor de hond wordt niet bezuinigd. Leuk om te zien dat de schoolfotograaf van weleer z’n bakens heeft verzet en voortaan foto’s maakt van het baasje met haar geliefde huisdier. De hondenuitlaat-service, de hondenfysiotherapie, het hondenhotel en het hondencrematorium kennen we ook al. Het moet eigenlijk niet gekker worden, denk je dan. Maar ik weet ook zeker dat er markt is voor meer initiatieven voor onze trouwe huisvriend. Wat te denken van fitness voor honden, jagen voor beginners of een spreekuur voor honden met overgewicht. De Dikke van Dale moet aan de uitdrukking ‘hondenleven’ maar eens een nieuwe uitleg geven.

Advertenties

One comment

  1. Ja, Ton, het is gelukkig een beetje doorgeslagen naar de goede kant. Soms erg door geslagen vanwege de grote onvoorwaardelijke liefde, die men ontvangt van hun viervoeter (waar ontvang je nog zulke liefde en zulk onvoorwaardelijk vertrouwen?? Meestal niet van je medemens). Vergeet echter niet dat er nog heel veel egoïstische hondenbezitters zijn, die totaal geen empathie en gevoel voor hun hond hebben en honden beschouwen als een of ander meubelstuk/ding/stuk materie, die er voor de show bijhoort (ga maar eens kijken in de asiels en lees de verhalen maar eens van de dierenbescherming). Helaas zijn deze honden heel slecht af; zitten dagen alleen thuis te wachten totdat hun baasje thuiskomt en zich genegen voelt om hen uit te laten en………….ik ga het allemaal niet invullen, dat kun je zelf wel. Ze hebben totaal geen uitdaging meer, geen prikkels, geen toewijding, geen gezelschap, die ze uitdaagt en beloont, geen consult/hulp bij/van de dierenarts vanwege de hoge kosten wanneer ze ziek zijn; een waarlijk slecht hondenleven!! Zoals het in de mensenwereld zeer oneerlijk is verdeeld, zo is dat ook in de dierenwereld in onze maatschappij. En dan hebben we het alleen nog maar over een huisdier de hond. Ik wil je dit even meegeven, omdat het helaas niet alleen zo is, zoals jij omschrijft 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s