Ons moeder heeft een echte Taminiau

Ik weet niet beter dan dat ons moeder lid is van de Margriet. Nee, geen abonnee van een of ander blaadje….ze is lid en hoort tot de Margriet-familie. Zelf schat ze, dat ze al meer dan 50 jaar wekelijks haar lijfblad leest. Iedere dinsdag valt een nieuwe editie binnen en bladert ze door haar favoriete rubrieken en leest ze de verhalen. De rubriek ‘Goud voor uw brief’ en de columns van Sanne, Marjan Berk en Annette Heffels worden gretig verslonden. Al vindt ze – als 83 jarige-dat niet alle onderdelen van het damesblad haar meer aanspreken, van opzeggen is het nog niet gekomen. En als het blad van A tot Z is doorgenomen, krijgt het een 2e leven bij de (schoon)dochters.

Ons moeder is ook lid van de KRO en zo valt wekelijks ook Studio op de mat. Met enige verbazing ziet zij dat als je lid wordt bij de KRO of de Margriet, er mooie cadeaus in het verschiet liggen. Leuk voor nieuwe lezers, maar trouwe lezers worden door uitgevers te vaak vergeten. Je zou bijna ieder jaar je lidmaatschap opgeven om daarna weer lid te worden en een keuze te kunnen maken uit de prijzenkast van de bladenmakers. Maar voor wie haar nog niet kent; zo geslepen is ze niet. Onlangs zag ons moeder een aanbieding voor trouwe lezers van Margriet voorbij komen. Een hippe Jan Taminiau-tas van 175 euro voor 84 euro. Da’s meer dan 50% korting…een koopje! Laat Jan Taminiau nu ook nog eens uit Tilburg komen en met enig gevoel van chauvinisme, heeft ze haar oog laten vallen op de tas van deze topontwerper. Zo kan ze zich scharen bij de clientèle van modekoning Jan: Lady Gaga en Máxima. Mooi gezelschap voor een dame op leeftijd.

Toen de beslissing was genomen om de tas te kopen, werd telefonisch contact gezocht met Margriet. De mevrouw aan de andere kant van de lijn, was duidelijk niet op de hoogte van deze aanbieding voor trouwe lezers. Ondanks alle pogingen de tas in het juiste dessin te beschrijven, de medewerker van het callcenter kon slechts informatie vinden over een actie voor nieuwe abonnees. Nieuwe lezers ontvingen de tas gratis bij het afsluiten van een abonnement. ‘Dat zou u ook moeten doen’, was het advies van de telefoniste. Het gesprek dat al snel een half uur in beslag nam werd met enige tegenzin afgesloten met het beëindigen van haar 50-jarig lidmaatschap. Maar op hetzelfde moment werd ons moeder een nieuwe abonnee van de Margriet. En een echte Jan rijker!
IMAG0287

Advertenties

2 comments

  1. Ton,
    Ik zeg jaarlijks de Autoweek en Quote ook op tijd op; los van het feit dat aan de andere altijd het inmiddels onbegrijpelijke O.K. klinkt, mogen ze me ook op dat moment al weer een prachtig aanbod doen, waar ik dan graag gebruik van maak. Zo’n besparing komt dan weer van pas als een van de kids de lichten te lang aan laat, of de ijskastdeur te lang openhoudt ( bij gebrek aan een glazen deur ).
    Leuke stukjes Ton!!!!

  2. Lieve Ton,
    Tot mijn grote verassing zag ik jouw blog over je moeder op mijn iPad. Wat een leuk stukje en foto van mijn vriendin. Liefs Carla Mutsaerts.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s