Tilburgse huispakken en Bossche Bollen

images6

De vermaarde Tilburgse textielindustrie is terug van weggeweest. Tot in de jaren ’70 van de vorige eeuw beheersten de grote textielfabrieken het stadsbeeld en het leven in onze stad. 40 jaar later staat Tilburg als textielstad weer helemaal in de belangstelling. Niet vanwege de 100% scheerwollen dekens van AaBee, maar door een nieuwe kledinglijn: de huispakken. De Broekhovense ondernemer R. Donders (overigens geen familie van Peerke) heeft een wonderlijk gat in de textielmarkt gevonden. Na een bescheiden start in de wijken Broekhoven 1 tot en met 3, is hij uitgegroeid tot koning van de glitterfashion en partykapselgoeroe. Tilburg profileert zich in de media als stad van de huispakken, vervaardigd uit katoenen badstof en versierd met tierelantijntjes. Met dank aan kijkcijferkanon Roy telt Tilburg weer mee in de modewereld. Een advies aan Roy: profiteer van het textielimago van jouw stad en noem je kledinglijn: ‘Tilburgse huispakken’.

De toevoeging van een stad of land aan de naam van je product is immers een garantie van authenticiteit en kwaliteit. Het geeft de consument zekerheid. Daar wordt al lang handig gebruik van gemaakt. Bossche Bollen haal je bij Jan de Groot in de provincie hoofdstad. Vlaaien zijn op hun best als je ze bij Jos, Sjeng of Pierre in Limburg koopt. De verbinding van de naam van de stad of streek, maakt de regio zelfs trots op het product. Betere ambassadeurs kun jij je niet wensen.

Bedenkelijk is dat beddenkoning Swiss Sense ons laat geloven, dat met Zwitsers vakmanschap en precisie zijn bed is gemaakt. Nee hoor, de bedden komen gewoon uit de zaak van de familie Diks in Nederland. Piet Diks is een oude smokkelaar en heeft niets met Zwitserland. Hij profiteert alleen onbeschaamd van de naam Swiss. Op zich een slimme toevoeging. Zwitsers geven vertrouwen, staan voor punctuele levering en kwaliteit. Dat dacht ook de SNS bank, die al heel wat jaartjes eigenaar is van levensverzekeraar Zwitserleven. De toevoeging ‘Zwitser’ bleek echter geen garantie voor een solide bankbedrijf en een levenslang Zwitserleven gevoel.

Tilburgs’ Huispak, Homesuit of Costume du Maison….made in Tilburg. Een ijzersterke combinatie en volop kansen om Tilburg te laten profiteren van deze niche in de markt. Het brengt sowieso wat glitter en glamour in de stad en dat past goed bij het imago van grootste kermisstad in de Benelux. Zo is het……..Dondersgoed!

Advertenties

One comment

  1. En bij aankoop van elk Tilburgs Huispak een tegoedbon voor iets anders echt Tilburgs: een Broodje Jantje! Mooi als hoofdgerecht na een verpest worstenbroodje. Dit als advies van een andere Peerke ( geen familie van ).
    P.Remmers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s