De drie V’s

Nederland is gek op ijs. Of het nu natuurijs, kunstijs, waterijs of roomijs is. Het land lijkt wel bezig te zijn aan z’n 3e ijstijd. Een onderzoek heeft aangetoond dat de Nederlander gemiddeld 6,4 liter ijs eet. Dat kan ongeveer wel kloppen; mijn buurvrouw 0,8 en ik 12 liter. Er gaat niets boven ambachtelijk Italiaans ijs. Daarom stel ik in de zomer opvallend vaak voor om nog even een stukje te gaan fietsen en laten we nu altijd bij mijn favoriete ijssalon terecht komen!

Begin maart is het file rijden op de hoek van de Spoorlaan. De ijskoude lekkernij van Intermezzo trekt al jaren een schare fans naar een, op het eerste gezicht, onmogelijk punt. Op één van de drukste kruisingen van de stad, waar uitlaatgassen en ronkende motoren de dienst uitmaken, vestigde ijsmeester Raymond 10 jaar geleden zijn salon. Ik had de nodige bedenkingen bij deze locatie, een stukje verderop maakte ijsketen Australian immers de dienst uit. Maar Raymond zag geen ijsberen op de weg en ging van start.

Binnen enkele jaren veegde hij Australian van de markt. De rijen met fijnproevers verhuisden naar het ijspaleis van Raymond. Hij koos ervoor om de deuren van zijn zaak wijd open te zetten en iedere bezoeker een kijkje in de keuken te geven, waar hij zelf het ijs draait en regelmatig het tongstrelende aanbod aanvult. Om je vingers bij af te likken! Zijn 3 V’s geven de doorslag: vers, vris en variatie. Speciale smaken als Torroncino, Zuppa inglese en Raffaello vind ik zo ingewikkeld uit te spreken, dat ik doorgaans kies voor citroen en vanille. Kwaliteit waar je graag een blokje voor omrijdt. Bovendien heeft Raymond er een neus voor om aantrekkelijke medewerkers aan te nemen. Het lieftallige personeel van Intermezo communiceert zo vriendelijk, dat het ijs snel gebroken is.

Een goede locatie is belangrijk, maar voor echte kwaliteit rijdt de consument graag een rondje over de cityring. Het geheim: geen concessie doen aan kwaliteit, een mooie keuze bieden en personeel dat het verschil maakt. De ijskoude wetten van een ijssalon. Meer smaken zijn er niet!

87fe6d4b07d951c564c07824ab749c89[1]

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s