Denk groter

Wat is het toch met Tilburg? Al jaren wordt de discussie gevoerd over het imago van de stad.  De een roemt de stad om de kermis en evenementen. Volgens de ander kampt Tilburg met het Calimero-complex. Het gevoel dat we met onze 200.000 inwoners maar klein zijn ten opzichte van de Randstad én niet serieus worden genomen. Soms bekruipt mij dat gevoel ook en verbaas ik me over de kneuterigheid.

Met zo’n boude bewering, ben ik wel een uitleg verschuldigd. Laat ik me beperken tot wat ik als fietser ervaar. Als je vanuit Tilburg op weg gaat in de richting van Den Bosch of Eindhoven, dan ontbreekt iedere bewegwijzering. Tilburg beperkt zich tot het aanduiden van dorpen als Helvoirt en Hilvarenbeek. Helvoirt; wie heeft er ooit van gehoord. Maar in het hart van Tilburg wordt het plaatsje met nauwelijks 4600 inwoners prominent gepresenteerd.  Alsof er ooit iemand vraagt: ‘zeg kunt u mij de weg naar Helvoirt vertellen, mijnheer’. Helvoirt moet in zijn nopjes zijn. Wat een reclame! Tilburg: denk groter en toon steden van formaat op je bewegwijzeringborden.  Presenteer op de A58 borden met plaatsen als Antwerpen 74 km,  Amsterdam 117 km, Dusseldorf 156 km,  Luxemburg 270 km. Meet ons met steden die er toe doen.

En wat de denken van onze fietsenkelders. Een prijzenswaardige voorziening, maar de uitvoering rammelt. Een van de stallingen ligt naast Theaters Tilburg. Vlakbij de horeca van de Oude Markt en de evenementen op het Willemsplein. Wat is logischer dan de openingstijden af te stemmen op deze voorzieningen? Nee, tijdens het Kruikenconcert en Tilburg Culinair sluit de kelder om stipt 24:00 uur. Een feestje in Tilburg is dan pas goed op gang. Bij een uitverkochte voorstelling in de Concertzaal op zondagavond is de kelder zelfs helemaal gesloten. Daar kun je het vervoer niet op plannen! Als dan je buiten geparkeerde fiets wordt ontvreemd, vervloek je de ambtenaar die deze openingstijden heeft bedacht. Op zondag dicht. Is het een financiële kwestie? Vraag dan een bijdrage aan de gebruiker. Kom op Tilburg: denk groter en ben 24 uur open.

Kruip uit je schulp, zet de spot op Tilburg in de hoogste stand en gooi er wat extra watt tegenaan.  Wij horen bij Brabant en daar brandt nog licht.IMG_20141011_163807

Advertenties

3 comments

  1. Het zijn nog steeds, de mensen die met hun brein blijven hangen in het verleden! Deze de dienst uitmaken en geen inspraak dulden of er naar luisteren! De samenhang met de student, de lokale bevolking, de elite, de chirugen en specialisten, de samenwerking is er nooit geweest! Het zijn altijd kliekjes gebleven, Al tig jaar lang, maakt één kliek hardnekkig de dienst uit op het Gemeentehuis! Van wie kent ons, ben je interssant genoeg mag je meedoen, eerst ontleden en uithoren wat je hebt en doet! Anders wieberen en vooral niet teveel vragen, als buitenstaander. Er moet eens een keer een nieuwe wind waaien door dat Gemeentehuis, zodat die kneuterigheid weg kan waaien, van dat beterweterigheid!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s