Kerstmis Light

IMG_20141111_183136

Nog een paar weken en we zitten volop in het feest van het licht. Kerstboom opgetuigd, kaarsjes aangedaan, boodschappen (te) royaal ingeslagen en na de nachtmis een heerlijk worstenbroodje eten. Feest van tradities!

Bij Kerstmis hoort een feeërieke verlichting. Bij Mutsaerts aan de Ringbaan West, bijvoorbeeld, is dit jaar de grote, verlichte boom er weer. Honderden lampjes geven de omgeving een sprookjesachtige uitstraling. Het lijkt of de oprijlaan naar de Efteling al in Tilburg begint! Ook bij Accountant de Beer zijn lampjes ontstoken. ’Prachtig, dat hebben ze mooi gedaan!’ zegt Charlotte vol bewondering. Thuis riskeren wij het niet: samen een kerstboom opzetten. Met kenmerken van ADHD ben ik het slechtste gezelschap dat je je bij zo’n klus kunt wensen. De boom in een emmer zetten lukt me nog net. De lampjes zijn daarentegen niet aan mij besteed, het zweet breekt me al uit als ik het lichtsnoer uiteen moet rafelen. Ik voel me net zo breekbaar als die fragiele kerstballen.

Heerlijk dus om te zien hoe dit familie-ontwrichtende decemberprobleem het specialisme is geworden van twee ondernemers. Martine en Martijn, namen als van een smartlappenduo, zijn van het bedrijf Boomlicht.nl. Specialisten in het aanbrengen van kerstverlichting. Bij het zoeken naar ‘waaraan heeft de markt behoefte’, ging er bij Martijn spontaan een lampje branden. Een lichtend voorbeeld voor iedere startende ondernemer, want ze hebben het er druk mee in de wintermaanden! Voor iedere klus is er een mannetje. Die er, ditmaal samen met een vrouwtje, een serieuze boterham aan verdient.

Tilburg trekt miljoenen uit aan citymarketing. Mijn voorstel: besteed een deel van het geld om Tilburgse bomen met 13 miljoen lampjes te versieren en maak een betoverende route door 013-stad. Voor de meesten is de weg naar de kerk doodlopend. Worstenbroodjes eten we net zo IMG_20141101_124815goed ook op een doordeweekse dag en echte kaarsen in de boom zijn allang niet meer een verantwoorde keuze. Laten we een nieuwe traditie starten: met de hele familie in de auto de verlichte bomenroute te rijden, op weg naar een copieus kerstdiner. Het tinkelende kerstrepertoire van Sky Radio op vol volume, slechts onderbroken door oh’s en ah’s van bewondering. Het feest van het licht anno 2014!

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s