Kampeerders zijn vreemde mensen

IMG_20150124_135055

Het college van de stad verleent geen toestemming om een camping te vestigen op het Van Gend en Loos-terrein. Uit een enquête onder 115 buurtbewoners is gebleken dat zij het idee niet zien zitten. Vreemd; 75% zegt geen overlast te hebben gehad bij een eerdere, tijdelijke camping tijdens Mundial. Het zijn de mensen die met hun huizen grenzen aan het terrein, die zich laten horen. Zij vrezen hinder en aantasting van privacy. De koudwatervrees van enkele bewoners is blijkbaar overtuigend voor de bestuurders om roet in het eten te gooien.

Twee bewoners doen in de krant van zaterdag hun verhaal. Wybe voelde zich ‘behoorlijk ongemakkelijk met al die vreemde mensen’ vlakbij zijn huis. En voor Sandra is het een zegen dat de camping niet komt: haar kinderen kunnen weer buiten spelen…! Als fervent kampeerder kun je deze reacties niet geloven. Een tentbewoner wordt door Wybe en Sandra afgeschilderd als gluurder, kinderlokker, overlastveroorzaker en asociale vakantieganger. Ze vrezen dat een soort familie Flodder de stad onveilig gaat maken. En de gemeente gaat mee in deze bekrompen visie van de buurtbewoners. Over het mislopen van de positieve, economische effecten van méér toeristen in de stad wordt zelfs gezwegen.

Wybe en Sandra hebben het niet bij het rechte eind. Een onterecht brandmerk. Echte kampeerders zijn sociaal, fatsoenlijk, back to basic en respecteren de omgeving. Zijn zelfs bereid om bij slecht weer te creperen op een paar vierkante meter. Doen de afwas op een tochtige afwerkplek en lopen opzichtig met toiletrol naar het sanitaire gebouw. Noem dat maar gerust stoere mensen.

In ons omringende landen weten ze dat allang. In Frankrijk heeft iedere gemeente heeft een ‘camping municipal’. Een mooie stedelijke voorziening en een middel om toeristen naar een stad te trekken. En dat sluit weer helemaal aan bij de ambities van Tilburg om meer verblijfsaccommodatie te creëren. Zo kunnen bezoekers aan publiekstrekkers zoals Efteling en Beekse Bergen ook een dagje Tilburg doen. Goed voor de stad!IMG_20140615_221821

Wybe kan de gordijnen van zijn doorzonwoning open houden. Kunnen we zien hoe hij op de bank ligt te buizen. De kinderen van Sandra spelen af en toe buiten, als de Ipad het heeft begeven en er niets op tv is. En de kampeerders slaan hun tentje ergens anders op. In den vreemde!

Advertenties

5 comments

  1. Goed gezegd! Ook wij zijn echte kampeerders. We zijn 68 en 65 jaar oud en kamperen ook in een tentje!
    Nederland kan jaloers zijn op de Municipals in Frankrijk! Hier in Tilburg snappen ze d’r in ieder geval niks van!
    Groet, Jeeke.

  2. Bekrompen mensen die waarschijnlijk niet weten wat kamperen is en een gemeente die al enkele jaren de beste en meeste kansen gewoon mist omdat ze hun eigen tunnelvisie hebben in steeds datzelfde kringetje van kennissen .

  3. ben het geheel met je eens .. wederom een sterk onderwerp om op te reageren, en je draait er niet omheen! Zou de stad echt iets extra’s brengen … sowieso een boel positieve aandacht maar zeker ook harde pegels door uitgaven inde regio! Jammer, gemiste kans, maar men kan er nog op terug komen .. wat nou overlast als je naast het spoor woont! Waar praat je over! Juist kleurrijke activiteiten in je verre voortuin die menigeen jaloers zullen maken!

  4. Wat een goed stukkie! En inderdaad… Pieuw wat een samengeknepen billen van die meneer en mevrouw! Hebben ze eens kans om bij een kampvuurtje gezellig aan te schuiven en de toeristen te verbazen met het prachtige lokale dialect (‘nee het is Gollipaap… U moet het een beetje nasaal uitspreken!’) kiezen ze voor xenofobisch getrut. Wat zouden zij zelf doen in hun vakantie, vraag je je af? Veilig achter de schutting van een Centerparcsbungalow?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s