Er valt nog zoveel te ontdekken

Tilburg is een stad naar mijn hart. Er zijn van die dagen dat je verrast wordt door nieuwe ontdekkingen. Op de 3e donderdagavond van de maand staat er steevast een dikke streep door mijn agenda. Met nog 15 andere verknochte Tilburgers, eten we een daghap en laten ons verrassen door wat de Tilburgse horeca te bieden heeft. Geen café laten we links liggen. Van Dorstig Hert tot Kim’s Kroeg. We mengen ons in de gezelligheid en het bier is overal rijkelijk aanwezig.

In november staat de Biënnale op het programma. Ik fiets door de regenachtige binnenstad op weg naar de Koepelhal. Ik kijk mijn ogen uit naar de miljoenen lampjes. Wethouder Erik de Ridder heeft dit jaar uitgepakt met overweldigende feestverlichting. Ga het zien! De Spoorzone is het mekka voor kunstminnend Nederland. Doorweekt door het hemelwater vergaap ik me aan de artistieke creaties. Een evenement dat Tilburg moet blijven omarmen.

De laatste parel van de avond vinden we een paar deuren verder. In het Theater de Boemel staan de Pinktones geprogrammeerd. Wij banen ons een weg langs de oude gebouwen van de NS werkplaats. Feestverlichting en geparkeerde fietsen verraden de plek van het low-budget theater waar Gerard Korthout thuis is. In het duister van de nacht ziet de omgeving er wat troosteloos uit. Binnen waan jij je in een Berliner club waar de tijd heeft stil gestaan. Het meubilair bestaat niet alleen uit stoelen, krukken en banken. Ook een aantal gasten mag daartoe gerekend worden. We worden wat argwanend aangekeken. De lieftallige barjuf zorgt voor een warme ontvangst. Bier à contant voor een vriendelijke prijs. Het geluid van de 4-koppige band uit de Fender Bandmaster en de  Dynacord buizenmengtafel is authentiek. We dromen weg op Susie Q.  Hounddog en Hipshake knallen uit de gedateerde speakers. ‘De groep met drie zangers en een anti-zanger telt Gretsch gitaren, en een ritmesectie met wat onduidelijke rommel en soms een contrabas,’ zo lees ik op de site.

Rond middernacht sluit de theaterdirecteur zelf aan in zijn theater. Zijn muzikale talenten blijven niet verborgen. Hij geeft zich over aan zijn guilty pleasures en brengt Somewhere between op de planken. Iedereen zingt mee. Waar maak je dat nog mee? Geen rode loper, geen portier, maar een directeur op het podium. Wat een ontdekking!

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s